eas.y poetry

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

20/09/2009 (=2009+2009)

Minule, keď som diskutoval s pár priateľmi pri pive (my skoro vždy diskutujeme pri pive) sa ako to už býva vynorila jedna zaujímavá nie dilema, ale rovno trilema (!). Teda povedzme problém ku ktorému sa vehementne ponúkajú rovno tri alternatívy (je pravdepodobné, že s počtom vypitých pív by počet alternatív priamoúmerne stúpal). Ale k veci: kamarát priniesol štyri pivá, ktoré veľkodušne rozmiestnil rovno pred nás a učebnicovo zodvihol fľašu, zvierajúc v lakti presný deväťdesiatstupňový uhol, prísne obočie, vážna tvár (atď., určite to poznáte) a vtom z neho vypadlo to staré známe – „na ex!“
A tu sa vynárajú hneď tri možné vysvetlenia jeho ráznej a naoko jasnej výzvy:
 A) požaduje od nás, aby sme obsah fliaš vyliali do seba (pokiaľ možno) na jeden dúšok, čo by asi nemuselo u všetkých dopadnúť práve najlepšie, o estetickej hodnote daného aktu radšej pomlčím. Nie, že by to bolo nemožné, verím, že keby sa v tejto oblasti udeľovali akademické tituly, tak by boli miestne lokály plné docentov a kandidáti na profesúru by čakali aj dlhšie ako nekonečné dva roky. (mimochodom, pozdravujem pána Mikolaja).
 B) trápi ho jeho súčasný partnerský život (citová frustrácia) a vzdáva hold svojej bývalej (sexuálna frustrácia), nad čím by sa dalo uvažovať... Lenže my, odborníci na slovo vzatí a zainteresovaní vo veci sme možnosť bé rezolútne odmietli. (Jedným slovom „ee“). Čím sa vynára posledná nemenej zaujímavá možnosť a to:
 C) lúči sa s nami, pretože predpokladá, že toto pivo ho (prípadne aj nás) definitívne dorazí. A slovom „ex“ má na mysli exitus (terminus technicus). K čomu ho pravdepodobne motivoval aj pohľad na nás. Každopádne, keďže to tu a teraz píšem a viem, že všetci sme to síce kvalitne podgurážení, ale predsa napokon prežili, možnosť cé môžme spoľahlivo vylúčiť, čím sa aj tak nič nevyriešilo. Čo dodať, je nedeľa večer, víkend sa nezadržateľne končí a nepredpokladám, že dnes prídem na to, čo tým kamarát skutočne myslel. Keby ste náhodou natrafili na ďalšie možné vysvetlenia určite dajte vedieť. Tak ja idem. Stretneme sa pri pive!
Ozaj, aby som nezabudol:
Tak teda NA EX!

Myšlienky,nápady, postrehy | stály odkaz

Komentáre

  1. pekna to trilema
    publikované: 21.09.2009 15:23:00 | autor: preconie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014